Thursday, December 4, 2008

96 Hours Vacation | Lagend Island Langkawi

Pantai Beras Basah


Dataran Lang Langkawi


Laman Padi Langkawi

Tanjung Rhu Sunset

Kuah Fisherman Village


Salam & Hello to all my blogger friends..
uhuhuhu lama dah tak update blog.. entry aku sebelum nie banyak gamba awek jer so kali nie aku up loadkan gambar semasa aku g "Bercuti" di Langkawi gambar pemandangan yg bagi aku cukup menarik dan mendamaikan..

Aku menghabiskan lebih kurang 96 jam masa aku di sana... kiranya banyakla tempat yg aku lawati sepanjang aku berada disana.. aku paling suka sunset kat Langkawi Langit dia sangat CHANTIKK.. subahnallah.. memang CHantik!!!

Sepanjang 96 Jam aku di Langkawi antara tempat yg aku sempat singgah :
1. Tanjung Rhu
2. Pantai Cenang
3. Langkawi Cable Car ( Gunung Mat Cencang ) *Betul Ke namanya cam nie??
4. Dataran Lang
5. Taman Lagenda
6. Island Hopping ( Tasik Dayang bunting, Pantai Beras Basah, Pulau Singa ( eagle feeding )
7. Laman Padi
8. Makam Mahsuri
9. Pulau Payar
10. KLIM geoforest Park
11. Jeti Nelayan Kuah

Honestly tempat nie memang best.. tak sempat nak g lain2 tempat lagi kenana keadaan "poket" dan cuti yg tak mengizinkan.. kalau ikutkan hati seminggu nak bertapa di sana.. :)

so kawan2 enjoys dengan gambar yg sempat disnap & edit(penting nie)
p/s Gambar akan diupdate dari masa ke semasa.. uhuhuh

7 comments:

Tuhfat al-Nafis11 said...

wah yoep!
gambor cantikk daaaa ..rase macam teman dah ader kat saner jer.....tgh pekena rojak sambil menikmati keindahan..

erMANIS said...

uhuhhu time kasih diatas pujian tue yoep.. memang best kat sane rasa tak nak balik.. uhuhu kalau ada teman lagi best!! nie g sesorang jer... uhuuhuh

Nik said...

dlm banyak2 gambo, personaly aku mmg suka gambar yg camni....(nature beauty),
keindahan alam ciptaan Ilahi ini jugaklah penyebab utama aku beli dslr...hehe...
gambar ko ni memang cantik...
kalau la aku yang tangkap ni..fuhh.

ps...betapa kerdil dan hina kita dan hati kita yg berdosa disisi Allah di alam yang serba indah ini...sob sob sobri...
Subahanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar.

armmean said...

wei..blah la..g senyap2..x ckp pun, g ngan aweks la tu..bkn aku nak ikut, tapi nak kim barang la..ches..tapi mmg lawa la langkawieeee....

Tuhfat al-Nafis11 said...

kalau nak dibandingkan gambar awek yg selalu ko snap tu..... lawa lagi gambar yang nii..serius cakap beb...gua tak bohong...
haah laa amin leh kim barang kat yoep...aiseyman...what say you!...

PutRiZ DaMia said...

wow!cantiknyerrrr..rs cam nk pegi ke sana skrg gak!!!huhu...mmg suker sgt tgk pic nature camni!!!!

aman310 said...

erm...bestnyer la kalu aku dapat gieee nie,,,,tapi tu la pasal,,,tak der pulus mulus,,,,wwaaaa...tapi ok ar tu ,,dapat tgok pic nyer pun jdi ar,,,huhuh

putriz: ala,,dekat jer tu,,,takakn tak leh nak gi kot,,,huuh,,,tpi jgn lupa ajak sya sekali,,leh tumpang sekaki,,,wakakaka,,